Célnyelvi mérés
Idegen nyelvi mérés
Admin belépés
Honlap Kórházi tagozat


http://www.eszak.hu/helyi/2016/08/15/tanszereket-gyujtunk-a-gyek-iskolajanak-tanevkezdesre.eszak#registered

Tanszereket gyűjtünk a GYEK iskolájának tanévkezdésre

Segítsünk a tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet!


MISKOLC. Az iskolakezdés minden iskolában sok-sok szervezéssel jár, a családoknak pedig nem csekély kiadással. A szeptember elseje még nehezebb azokban a családokban, ahol beteg a gyermek, és a tanévet a kórházban kell kezdenie. Bizonyára nem tudja minden olvasónk, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában általános iskola működik, mely a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola tagiskolája.


Van olyan tanulónk, akinek az egész tanévet kórházban kell töltenie.

VARGA FERENCNÉ


Nekik felüdülés az iskola

Az Észak-Magyarország elhatározta, hogy a nagy sikerű karácsonyi „Segítünk” akciónk mintájára iskolakezdési „Segítünk” akciót indít. A kórházi tagiskola számára szeretnénk tanszereket gyűjteni, melyekre nagy szükségük lenne a hosszú kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek – olvashatták lapunkban múlt héten.

„Minden tanévzárón elmondjuk, hogy a kórházban tanuló gyerekek valóságos kis hősök. Hiszen nekik elsősorban a betegségükkel kell megküzdeniük, és csak azután jöhet minden más – fogalmazott Varga Ferencné, az iskola igazgatója. – Délelőtt gyógykezeléseken vesznek részt, délután pedig, amennyiben egészségi állapotuk engedi, tanítási órákon ülnek, és szinte egyénileg foglalkoznak velük az iskola pedagógusai, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Általában 15–20 gyermek tanul a kórházi tagiskolában. Ők olyan betegségben szenvednek, ami hosszú kezelést, lábadozást igényel. Amíg a kórházban járnak iskolába, addig a Petőfi-iskola tanulói, majd amikor vége a kórházi heteknek, ismét saját iskolájuk diákjaivá válnak. Bizony van olyan tanulónk, akinek az egész tanévet kórházban kell töltenie. A gyerekek számára szinte felüdülést jelent a délutáni iskolai foglalkozás, hiszen ez jelenti számukra a kapcsolatot a külvilággal. ém

 

 


 

 

Csengettyűs fellépés Parasznyán

2016. április 15-én, egy gyönyörű pénteki napon régen várt esemény érkezett el a kórházi tagozat életében: bemutatkozhattunk a parasznyai csengettyűs találkozón a fellépő 13 együttes egyikeként. Műsorunkat a csengettyűkön való játék mellett (Beethoven: Örömóda. J. S. Bach: G-dúr menüett) színesítettük egy új hangszerrel, a boomwhakers-szel is, amelyen népdalcsokrot adtunk elő. A 11 szereplő gyerek fegyelmezettségét, odaadó figyelmét és helytállását, a 3 kolléganő áldozatos segítségét nagyon köszönöm, mert csak így lehetett a szereplés olyan emlékezetes és sikeres, amit azóta is emlegetünk.

Kovácsné Gávay Katalin


A képre kattintva megnyílik a galéria


 

Évzáró a kórházi tagozaton 2016

Fényképek

 

 

Az ENSZ december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

A kórházi tagozat diákjai rövid műsorral készültek erre a napra. Verssel és közös zenéléssel kedveskedtek a meghívott vendégeknek, akik viszonzásul ajándékokkal lepték meg a Rehabilitációs Osztályon gyógyuló gyerekeket.