Célnyelvi mérés
Idegen nyelvi mérés
Admin belépés
Honlap Rólunk írták
A Joomla!-ról - Rólunk írták

 

http://www.eszak.hu/helyi/2016/08/15/tanszereket-gyujtunk-a-gyek-iskolajanak-tanevkezdesre.eszak#registered

Tanszereket gyűjtünk a GYEK iskolájának tanévkezdésre

Segítsünk a tagiskolának, hogy a beteg gyerekek is gondtalanul kezdhessék a tanévet!

MISKOLC. Az iskolakezdés minden iskolában sok-sok szervezéssel jár, a családoknak pedig nem csekély kiadással. A szeptember elseje még nehezebb azokban a családokban, ahol beteg a gyermek, és a tanévet a kórházban kell kezdenie. Bizonyára nem tudja minden olvasónk, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában általános iskola működik, mely a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola tagiskolája.

 

Van olyan tanulónk,

akinek az egész tanévet kórházban kell töltenie.

VARGA FERENCNÉ

Nekik felüdülés az iskola

Az Észak-Magyarország elhatározta, hogy a nagy sikerű karácsonyi „Segítünk” akciónk mintájára iskolakezdési „Segítünk” akciót indít. A kórházi tagiskola számára szeretnénk tanszereket gyűjteni, melyekre nagy szükségük lenne a hosszú kórházi kezelés alatt álló gyerekeknek – olvashatták lapunkban múlt héten.

„Minden tanévzárón elmondjuk, hogy a kórházban tanuló gyerekek valóságos kis hősök. Hiszen nekik elsősorban a betegségükkel kell megküzdeniük, és csak azután jöhet minden más – fogalmazott Varga Ferencné, az iskola igazgatója. – Délelőtt gyógykezeléseken vesznek részt, délután pedig, amennyiben egészségi állapotuk engedi, tanítási órákon ülnek, és szinte egyénileg foglalkoznak velük az iskola pedagógusai, hogy mindenki a saját tempójában haladhasson. Általában 15–20 gyermek tanul a kórházi tagiskolában. Ők olyan betegségben szenvednek, ami hosszú kezelést, lábadozást igényel. Amíg a kórházban járnak iskolába, addig a Petőfi-iskola tanulói, majd amikor vége a kórházi heteknek, ismét saját iskolájuk diákjaivá válnak. Bizony van olyan tanulónk, akinek az egész tanévet kórházban kell töltenie. A gyerekek számára szinte felüdülést jelent a délutáni iskolai foglalkozás, hiszen ez jelenti számukra a kapcsolatot a külvilággal. émhttp://minap.hu/cikkek/ujabb-miskolci-iskolaban-tanulhatnak-sakkozni-diakok
Újabb miskolci iskolában tanulhatnak sakkozni a diákok
minap.hu
|
2016. május 27. 18:58
|
frissítve: 2016. május 29. 14:22
A diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola után a Petőfi Sándor Általános iskola is csatlakozott Polgár Judit sakkpalota képességfejlesztő oktatási programjához.

polgarjudit_sakkpalota_160526ml_45.jpg

fotó: Mocsári László

Az intézményben három éve tanulhatnak a diákok sakkozni, aminek pozitív hatásai – a pedagógusok szerint – érezhetők minden tantárgy kapcsán. A sakknagymester programja amellett, hogy segít játékosan elsajátítani a sport alapjait, kreatív gondolkodásra ösztönzi a tanulókat.

Polgár Judit a Katowice utcai általános iskolában


„15 intézményünk van és ők abban különlegesek, hogy sokkal komolyabban veszik a sakkot. Az osztályban sakktáblák, sakk szőnyegek, sakkfigurák, különböző elemei a programnak, amit napi szinten használnak bármit tanulnak, legyen az magyar vagy matematika." - mondta Polgár Judit, sakknagymester.

 


 

http://www.boon.hu/miskolc/polgar-judit-nyitasara-vartak-miskolcon/3075014

Polgár Judit nyitására vártak Miskolcon

A plakett átadásakor

 

A plakett átadásakor - © Fotó: Ádám János

 

Miskolc – Referenciaiskola lett a Petőfi, a sakknagymester adta át a címet.
A Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskolában a sakk-logika tantárgyként való oktatása immár 3. éve folyik. A Polgár Judit nevével fémjelzett Sakk Palota program 2013-ban része lett a Nemzeti Alaptantervnek. Az intézmény felismerte, hogy a sakk olyan egyedülálló módszertani eszköz, mellyel a gyermekek a komplex gondolkodás, az ellenfél tisztelete mellett megtanulják a kreatív problémamegoldás képességét is.

Minden feltételnek eleget téve, az elmúlt időszak szakmai munkájának elismeréseként május 27-én került sor a referenciaiskolai státusz hivatalos átadására, melyet Polgár Judit nemzetközi sakknagymestertől ünnepélyes keretek között vehetett át az intézmény.

Karcagi Gabriella

 


 

 

http://www.boon.hu/miskolc/kuldjon-hirt-a-karacsony-csodaja-a-miskolci-petofi-sandor-altalanos-iskolaban/2975673

BOON Miskolc hírei 2015.12.20 19:54

A Karácsony csodája a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskolában

A Karácsony csodája a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskolában

A Karácsony csodája a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskolában
Miskolc – Minden év decemberében elérkezik az advent, a várakozás ideje. Iskolánk apraja-nagyja készülődik az ünnepre.

Az aulában ünnepi díszbe öltöző fenyőfa, és az adventi koszorú gyertyái számának növekvő lobogása jelzi az ünnep közeledtét.

kh1

A rendhagyó karácsonyi koncerten tanulóink és kollégáink varázslatos muzsikája idézi meg a karácsony szellemét. Az ünnepkör utolsó pillanata a karácsonyi műsor, melyben betlehemes játékkal idézték fel tanulóink a kis Jézus születését. A karácsony csodáját.

kh2

Áldott, szép Karácsonyt kívánunk Mindenkinek!

– Karcagi Gabriella –

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

http://minap.hu/cikkek/egy-unnep-majd-szaz-keppel-koszoruztak-es-emlekeztek

Egy ünnep majd száz képpel - koszorúztak és emlékeztek
Miskolc Tv/minap.hu
|
2015. október 23.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc 59. évfordulóján városszerte megemlékeztek azokról a hősökről, akik októberben életüket vesztették. Az önkormányzat, a pártok, a társadalmi szervezetek képviselői és diákok koszorúkkal tisztelegtek a szabadságharc mártírjai előtt. Délelőtt a Zsolcai kapui emléktáblánál, a Romek emlékoszlopnál, a Misley Emese és a Nagy Imre emléktáblánál tartottak megemlékezést.

Az 1956. október 23-i megemlékezés a Zsolcai kapui emléktáblánál kezdődött. Az utat az ünnepség idejére lezárták – erre az időre minden a forradalom és szabadságharc mártírjairól szólt. Koszorúkkal és főhajtással tisztelegtek az október 26-i ÁVH-s sortűz áldozatai előtt.Volt olyan a megemlékezők között, aki fel tudta idézni azt a napot.

 

 

Ilyen mélyen csak azokban élhet október 23. emléke, akik részt vettek az eseményekben. De a legfiatalabbak is próbálják átérezni miért olyan fontos ez a nap. A Romek emlékoszlopnál általános iskolások adtak műsort. A harc egyik legfiatalabb áldozata előtt tisztelegtek.

- A lengyel nép, ugye ők is a szabadságukért küzdöttek és sajnos, vér is folyt és egy 13 éves kisfiú is áldozatává vált és neki állítottak emléket itt Miskolcon – mondja Tamás Orsolya, a Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola tanulója.

Ő volt az egyik legfiatalabb '56-os áldozat, mindössze 13 évesen halt meg Poznanban, és ezzel ö lett az egyik legismertebb jelképe az antikommunista ellenállásnak Lengyelországban.


VIDEÓ: https://www.youtube.com/watch?v=tv_AwoN7Pis&feature=youtu.be

https://youtu.be/tv_AwoN7Pis

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

http://minap.hu/cikkek/szepiro-verseny-iskolasoknak-az-alkotasok-idoseknek-szereznek-majd-oromet

2015. március 26.

Szépíró verseny iskolásoknak

Idén is megrendezték az általános iskolások húsvéti szépíró versenyét, melynek díjkiosztó rendezvényét csütörtökön tartották Miskolcon, a Művészetek Házában.

Egyre népszerűbb az általános iskolások körében ez a verseny, melyet általában a nagyobb ünnepek előtt hirdetnek meg, elsősorban karácsony vagy húsvét előtt. Több gyerek pályázik. Itt a leírt szöveg szépségét, külalakját értékeli a zsűri, aminek nem volt könnyű dolga. Az idei húsvéti versenyre 586 pályázat érkezett. Az alkotókat hívták meg a Művészetek Házában rendezett díjátadóra. Három kategóriában, az 1. és 2. osztályosok, a 3. és 4. osztályosok valamint a felsősök között hirdettek eredményt.

„Mai számítógépes világunkban nagyon fontos, hogy a gyerekek szépen írjanak. Amikor írunk, akkor gondolkodunk is, és könnyebben tanulunk. Nagyon fontos, hogy a gyerekek meg tanuljanak írni.” – mondta Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, majd segítőivel átadta a legjobbaknak járó oklevelet és ajándékot.

A felső tagozatosok versenyében Takács Marcell 7.o. (Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola) végzett az élen Izsó Laura (Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Miskolc) és Bumbera Lili (Szilágyi Dezső Általános Iskola, Miskolc) előtt.

Ezek az alkotások – a húsvéti népköltés illetve vers – egyedül élő, idős embereknek fognak örömöt szerezni, hiszen a korábbi hagyományoknak megfelelően elküldik majd nekik.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

http://minap.hu/cikkek/miskolci-sikerek-tornaban


Miskolci sikerek tornában

2015. január 31.

 

Miskolc adott otthont a torna diákolimpia I-VI korcsoportba tartozó fiatalok megyei döntőjének. Az eseményre a Hejőcsabai Cement SC sportcsarnokában került sor, a létesítmény immáron hónapok óta a sportiskola torna szakosztályának otthonaként szolgál.

Örömteli lehet az a megállapítás, hogy sok tehetséges fiatalt lehetett látni a rendezvényen, noha a sportág alapelemeinek az elsajátításához is rengeteg gyakorlásra, edzésre van szükség. Miskolcon azonban az utóbbi időben új alapokra helyezték a fiatalok oktatását, és mivel sikerült saját csarnokra szert tenni, így biztosított a folyamatos fejlődés.

Egyáltalán nem a véletlen műve, hogy a megyei döntőn a miskolci sportolók tettek ki a leginkább magukért. Ugyanakkor elismerést érdemelnek a tiszaújvárosi, sárospataki tornászok, a Hernádnémeti fiataljai előtt pedig akár kalapot is lehet emelni.

Eredmények. B kategória, összetett csapat. I. korcsoport fiú: 1. Bársony-Hunyadi Általános Iskola, Miskolc 63,25, 2. Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Miskolc 48,95 ponttal.

II. korcsoport  fiú: 1. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldog asszony Óvoda Miskolc (testnevelő tanár: Varsányi Zsolt) 104, 2. Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Balogh Tamás) 100,1, 3. Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Matiz László) 98,3, 4. Bársony-Hunyadi Általános Iskola (testnevelő: Csányi Zsolt) 91,9 ponttal.

III-IV korcsoport fiú: 1. Tiszaújvárosi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Balogh Tamás) 102,15, 2. Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Matiz László) 100,2 ponttal.

Nyílt összetett csapat (haladó), V-VI korcsoport, fiú: 1. Miskolci Kandó Kálmán Szakközépiskola (testnevelő: Nagy Tibor) 209,45.

Nyílt összetett csapat (kezdő), V-VI korcsoport, fiú: 1. Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma (testnevelő: Pásztor István) 139,7, 2. Földes Ferenc Gimnázium Miskolc (testnevelő: Victor Benjámin) 139,15, 3. Miskolci Herman Ottó Gimnázium  (testnevelő: Pellei László) 136,7 ponttal.

B kategória, összetett csapat, I. korcsoport, lányok: 1. Újváros Téri Általános Iskola Ózd (testnevelő: Juhász Lászlóné) 75,1, 2. Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Kocsis Annamária) 69,9, 3. Kazinczy Ferenc Általános és Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Miskolc (testnevelő: Zselenák Gábor) 69,5, 4. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldog asszony Óvoda (testnevelő: Antalné Máriási Erika) 67,7, 5. Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézmény  Miskolc (testnevelő: Radványi Erika) 67,0, 6. Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Illyés Réka)  66,3 ponttal.

II. korcsoport, lányok: 1. Újváros Téri Általános Iskola Ózd (testnevelő: Juhász Lászlóné) 114,1, 2. Pollack Mihály Általános Iskola Kazincbarcika (testnevelő: Müllerné Mészáros Judit) 107,6, 3. Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Kocsis Annamária) 106,6,

4. Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskola (testnevelő: Kiss Szabolcsné) 106,4, 4. Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Kisboldog asszony Óvoda (testnevelő: Antalné Máriási Erika) 101,9, 5. Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola (testnevelő: Borbély Péterné) 95,4 ponttal.

III-IV korcsoport, lányok: 1. Újváros Téri Általános Iskola Ózd (testnevelő: Juhász Lászlóné) 112,5, 2. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium (testnevelő: Virosztekné Szakál Ildikó) 112,15, 3. Miskolci Herman Ottó Gimnázium (testnevelő: Bobcsák Krisztina) 108,3, 4. Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola (testnevelő: Kocsis Annamária) 107,5, 5. Pollack Mihály Általános Iskola Kazincbarcika  (testnevelő: Müllerné Mészáros Judit) 107,1, 6. Avasi Gimnázium (testnevelő: Leskó Sallai Beáta) 106,0 ponttal.

Nyílt összetett csapat (haladó), V-VI korcsoport, lányok: 1. Ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (testnevelő: Nagy Andrea) 148,75, 2. Diósgyőri Gimnázium (testnevelő: Tóthné Horváth Éva) 139,6, 3. Földes Ferenc Gimnázium (testnevelő: Péter Ágnes) 138,8, 4. Avasi Gimnázium (testnevelő: Leskó-Sallai Beáta) 125,3 ponttal.

Nyílt összetett csapat (kezdő), V-VI korcsoport, lányok: 1. Miskolci Herman Ottó Gimnázium (testnevelő: Farkas Anna) 109,5, 2. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium (testnevelő: Virosztekné Szakál Ildikó) 108,25, 3. Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma (testnevelő: Pásztor István) 100,8 ponttal.

 

--------------------------------------------------------------------------------

 

Oroszlános rajzpályázat

 

http://www.eszak.hu/helyi/2014/11/06/oroszlanos-rajzpalyazat.eszak

 

A látássérültek mindennapjaival ismerkedtek a gyerekekFOTÓ: BT

MISKOLC. Rajzpályázatot indít az Első Miskolci Lions Klub a megyei kórház idén 25. éves iskolájának tanulói körében, az elkészült munkákból pedig kiállítást rendeznek. Az iskolában tartós gyógykezelés alatt álló gyerekek tanulnak. A klub támogatja a látássérülteket, így ebben a témakörben várják a gyerekek rajzait.

Tegnap Koleszár Péter, a klub elnöke, István Zsolt, a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének első alkormányzója, valamint Lipusz László és kutyája, Blake motivációs beszélgetésen vett részt az iskolában, ahol a gyerekek megtudhatták, milyenek egy látássérült ember mindennapjai. ÉM

---------------------------------------------------------------------------

MISKOLC.hu

http://miskolc.hu/%E2%80%9Eecsetre-fel-viktoriaval%E2%80%9D-es-miskolci-szimfonikus-zenekar-muveszeivel

2014.02.03.

„Ecsetre fel Viktóriával!” és a Miskolci Szimfonikus Zenekar Művészeivel

Tartalom összegzés

Fantasztikus meglepetéssel indult a 2014-es esztendő a Miskolci 10. Számú Petőfi Sándor Általános Iskolában. Régi vágya volt az intézménynek, hogy gyermekeit színesebb iskolafalak közé fogadhassa.

Mannheim Viktória, az „Ecsetre fel Viktóriával!”önkéntes kampány megálmodója és vezetője, önkéntes csapatával, első alkalommal szépített iskolát az óvodák és kórházi falak után. Az intézmény beltéri falfestése (könyvtári olvasóterem, emeleti folyosó) valósult meg. Ebben a nemes, önzetlen cselekedetben a Miskolci Szimfonikus Zenekar önkéntes Résztvevőként és Támogatóként állt a nem mindennapi segítségnyújtó program mellé. A Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeit Kaszás Hedvig, Kispál Erzsébet és Homoki Anna képviselte a festőprojekt gyakorlati megvalósításában.


Hosszú idő óta ez a kampány első projektje, ami anyagi támogatással valósult meg. Az iskola közössége egy kedves műsorral köszönte meg az önzetlen segítséggel barátságosabbá varázsolt iskolafalakat.

A projekt az intézmény kültéri falfestésével folytatódik tavasszal!
A projekt zárásaként a Miskolci Szimfonikus Zenekar Művészei meglepetés koncerttel ajándékozzák meg az iskola Kórházi Tagozatának gyermekeit, az osztály dolgozóit és pedagógusait, a GYEK Gyermek Rehabilitációs Osztályán.

--------------------------------------------------------------------------------------

MISKOLC.hu

http://miskolc.hu/miskolci-petofiben-jart-herman-otto-muzeum-utazo-kiallitasa

2013. december 18. - 10:08

A Miskolci Petőfiben járt a Herman Ottó Múzeum Utazó kiállítása

Tartalom összegzés

 

 

2013.december 9-16-ig a Miskolci 10. Számú Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói örülhetnek a Herman Ottó Múzeum különleges múzeumpedagógiai programjának.  Az iskolában kiállított 8 darab nagyméretű tablókép,- mely a régészek munkáját képregényszerű stílusban mutatja be az őstörténeti koroktól kezdve- nagy érdeklődésnek örvend.

A program részeként a múzeum régész-muzeológusa által a gyerekek egy előadáson ismerkedhettek meg a munkájával, a kiállításon látható műtárgyak történelmi szerepével.  Kötetlen beszélgetés formájában egészíthették ki tudásukat a korhű események rekonstruálásával. A rendhagyó program zárásaként az iskola 6. évfolyama ellátogat a múzeum Husziták történetét és az Észak-Magyarország középkori várépítészetét bemutató kiállítására.

Bízunk benne, hogy diákjaink visszatérő látogatói lesznek a múzeumnak.

Karcagi Gabriella


 

 

MISKOLC.hu

http://www.miskolc.hu/sziveddel-lass

2013. december 6.

Szíveddel láss!

Tartalom összegzés

 

 

A MÁSA Alapítvány menhelyén jártak 2013. december 5-én a Miskolci 10. Számú Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói és pedagógusai.

Az önkéntességet, a segítségnyújtásra, empátiára való nevelést nem lehet elég korán kezdeni. Így gondolták az iskola pedagógusai, amikor gyűjtést szerveztek a menhelyen élő, gazdira váró kutyák és cicák számára.  Nagy örömükre sok adomány érkezett takarók, edények és száraz kutyatápok, élelmiszerek formájában.

A felajánlás jó helyre került. A gyerekek és a menhelyen élő állatok találkozása szívet melengető érzéseket indított el, s továbbra is folytatódik a segítségnyújtó program az iskolában.

Karcagi Gabriella

----------------------------------------------------------------------------------

MINAP

http://www.minap.hu/news.php?extend.75029.2

2013-10-27 11:31

 

Halloween-party a Petőfi Sándor általános iskolában

Boszorkányok, vámpírok, szellemek és múmiák lepték el a Miskolci 10. Sz. Petőfi Sándor Általános Iskolát pénteken. Az intézmény hagyományainak megfelelően idén is a Halloween-partyra érkeztek a jelmezbe öltözött tanulók és a vendégségbe hívott óvodás gyermekek.

A Miskolci 10. Sz. Petőfi Sándor Általános Iskolában – az emelt szintű angol nyelv oktatása mellett – fontosnak tartják a nyelvterület tradícióinak megismertetését is a tanítványokkal.

 

Ennek megfelelően tartottak pénteken Halloween-partyt, a programot tökfaragóverseny, „boszorkányverés” és tökgurítás is színesítette. De természetesen a közös varázslás és tánc sem maradhatott el a jól sikerült, játékos délutánról, melyre óvodás gyermekeket is vendégségbe vártak.


minap.hu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BOON Borsod-Abaúj-Zemplén

2013.10.27

Halloween-party a Petőfi iskolában

Halloween-party a Miskolci 10. Számú Petőfi Sándor Általános Iskolában

 

Miskolc – Október 25-én, pénteken a Miskolci 10. Számú Petőfi Sándor Általános Iskolát boszorkányok, vámpírok, szellemek és múmiák lepték el.

Hagyományainknak megfelelően idén is Halloween–partyra érkeztek a jelmezekbe öltözött tanulóink és a vendégségbe hívott óvodás gyermekek. Iskolánkban az emelt szintű angol nyelv oktatása mellett fontosnak tartjuk a nyelvterület tradícióinak megismertetését a tanítványainkkal. Programunkat színesítette a tökfaragó-verseny, boszorkányverés és a tökgurítás. Természetesen a közös varázslás és tánc sem maradhatott el erről a jól sikerült, játékos délutánról!


- Karcagi Gabriella -

Polgár Judit nyitására vártak Miskolcon

2016.05.28 15:33
A plakett átadásakorA plakett átadásakor - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Referenciaiskola lett a Petőfi, a sakknagymester adta át a címet.

 

A Miskolci Petőfi Sándor Általános Iskolában a sakk-logika tantárgyként való oktatása immár 3. éve folyik. A Polgár Judit nevével fémjelzett Sakk Palota program 2013-ban része lett a Nemzeti Alaptantervnek. Az intézmény felismerte, hogy a sakk olyan egyedülálló módszertani eszköz, mellyel a gyermekek a komplex gondolkodás, az ellenfél tisztelete mellett megtanulják a kreatív problémamegoldás képességét is.

Minden feltételnek eleget téve, az elmúlt időszak szakmai munkájának elismeréseként május 27-én került sor a referenciaiskolai státusz hivatalos átadására, melyet Polgár Judit nemzetközi sakknagymestertől ünnepélyes keretek között vehetett át az intézmény.

– ÉM –

 Miskolc.
BOON.HU

<mce:script type="text/javascript"><!-- parent.AdformWin84g58oi6ss&amp;&amp;parent.AdformWin84g58oi6ss(window) // --></mce:script><mce:script src="http://s1.adform.net/Banners/Elements/Files/22514/1097426/1097426.js?ADFassetID=1097426&amp;bv=258" mce_src="http://s1.adform.net/Banners/Elements/Files/22514/1097426/1097426.js?ADFassetID=1097426&amp;bv=258" charset='UTF-8'></mce:script>" data-onload="(function v(a,d){function b(){d?c.open():c.open(&quot;text/html&quot;,&quot;replace&quot;);c.write(f);e.__rendered__=!0}var f=a.getAttribute(&quot;data-contents&quot;), e=a.contentWindow,c=e.document,k=e.setTimeout;-1==a.offsetHeight||e.__rendered__||(e.__rendered__=!0,d?b():k(b,0))})(this,false)">
hirdetés
„Furcsa indulás volt az…”

„Furcsa indulás volt az…”

Encs – Ötven éve érettségiztek Encsen a gimnázium első diákjai.
tovább »
hirdetés